Crete: The Roots of the Mediterranean Diet: enjoying the benefits of one of the world's healthiest cuisines wherever you live
Softcover: €29,59 Book synopsis and table of contents
“So many people have visited me in Crete, looking for secret ingredients in our local cuisine that they can bring home with them. But most people do not need to search any further than their own local resources for wonderful, flavorful sustainable organic food. Cretan cuisine is not just one ingredient or recipe -- it is enjoying many flavors of the seasons with family, friends and music. So many people live far away from their food sources now. This book helps us find ways to reconnect with the dedicated people that provide our delicious and safe food and enjoy the benefits and flavor.” -- Nikki Rose
Chapter One -- Application in Action: Placing Real Food on the Table
The Main Ingredients: Favorite foods available outside of Crete
Introduction to Cretan Meze: Begin with a blank canvas. Erase all memory of western food marketing on your plate
Meze is Great for ChildrenChapter Two -- Following the Rhythm of the Seasons in Crete
Spring and Lenten Cuisine, fasting never tasted so good
Summer Bounties from Land and Sea, Winemaking Through the Ages
Autumn and Winter: Comfort Food, Wild Greens, Olive Oil Production Through the Ages
Chapter Three -- Cooking Techniques and Prep Work
Planning Ahead: The Benefits of Advance Preparation
Cooking Techniques: The Foundation for Imagination and Masterpieces
Chapter Four -- Recipes: Flavor is First, Flash is Optional
Salads: An infinite category in Crete
Simple Meze Ideas and Favorite Seasonal Dishes
Appendix: Resources for Cultural and Culinary Traditions in Crete
Global resources for conservation work, organic food and food safety information
Crete: The Roots of the Mediterranean Diet can be purchased directly through Blurb. Proceeds support CCS cultural-culinary heritage educational programs, and community-based sustainable tourism. Allow 2 to 3 weeks for delivery. For volume discount orders, contact Andreas at CCS: andreas@cookingincrete.com
Nikki Rose, a Greek American Professional Chef-Instructor and Writer, has been hosting teachers, students, researchers and journalists in Crete for over 14 years through her project Crete’s Culinary Sanctuaries (CCS). Her focus celebrates, and helps protect Crete’s cultural and culinary heritage, which is the root of the Mediterranean Diet. The concepts of the frequently studied and highly regarded Mediterranean Diet originated in Crete. Chef Rose, with her CCS initiatives, demonstrates that Cretan cuisine is not just a diet, but is a way of life that has much to offer our on-going pursuit of healthy and sustainable approaches to eating. In this concise, information-packed book, Rose shares her knowledge, and passion for her heritage, along with practical strategies for applying the celebrated concepts of Cretan cuisine, wherever you live.
The book includes recipes with gorgeous photos of culinary treasures amid the magnificent landscape of the isle of Crete.
Rose has received numerous awards from National Geographic, the United Nations and many other organizations for her success in creating sustainable travel/community-based tourism and culinary projects that bring focus to the expanding inquiry into sustainability.
The book includes recipes with gorgeous photos of culinary treasures amid the magnificent landscape of the isle of Crete.
Rose has received numerous awards from National Geographic, the United Nations and many other organizations for her success in creating sustainable travel/community-based tourism and culinary projects that bring focus to the expanding inquiry into sustainability.
Κρήτη: Οι ρίζες της Μεσογειακής Διατροφής, απολαμβάνοντας τα οφέλη μιας από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου όπου κι αν ζείτε
Μαλακό εξώφυλλο: €29,59Με το νέο βιβλίο από την πολυβραβευμένη Nikki Rose που αφορά στη κρητική διατροφή και τα τις ευεργετικές της ιδιότητες, η κρητική παράδοση ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
Σύνοψη Βιβλίου και πίνακας περιεχομένων
«Πολλοί άνθρωποι με έχουν επισκεφτεί στην Κρήτη, ψάχνοντας για μυστικά συστατικά της τοπικής κουζίνας που θα ήθελαν να πάρουν μαζί τους στην επιστροφή. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ψάξουν περαπέρα από τους δικούς τους τοπικούς πόρους για να βρούν υπέροχα και γευστικά βιολογικά τρόφιμα. Η Κρητική κουζίνα δεν είναι μόνο ένα συστατικό ή συνταγή - αλλα περιλαμβάνει πολλές γεύσεις απο όλες τις εποχές που μπορούν να μοιραστούν η οικογένεια με φίλους και μουσική. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν πια μακριά από τις πηγές τροφίμων. Το βιβλίο αυτό μας βοηθά να βρούμε τρόπους να επανασυνδεθούμε με τους ανθρώπους που μας προσφέρουν αυτά τα νόστιμα και ασφαλή τρόφίμα απολαμβάνοντας τα οφέλη και τη γεύση "-. Nikki Rose
Πρώτο Κεφάλαιο - Εφαρμογή: Τοποθετόντας πραγματικό φαγητό στο τραπέζι
Τα κύρια συστατικά: αγαπημένα φαγητά διαθέσιμα εκτός Κρήτης
Εισαγωγή στον Κρητικό μεζέ: Ξεκινήστε με ένα κενό καμβά. Διαγράψτε απο τη μνήμη όλο το δυτικό μάρκετινγκ τροφίμων
Ο μεζές είναι τέλιος για τα παιδιάΔεύτερο Κεφάλαιο - Ακολουθόντας το ρυθμό των εποχών στην Κρήτη
Άνοιξη και νηστίσιμη κουζίνα, η νηστεία ποτέ δεν ήταν τόσο γευστική
Καλοκαιρινή γενναιοδωρία από στεριά και θάλασσα, Οινοποίηση μέσα στους αιώνες
Φθινόπωρο και Χειμώνας: απλό μαγείρεμα, άγρια χόρτα, Ελαιουργία μέσα στους αιώνες
Τρίτο κεφάλαιο - Τεχνικές μαγειρικής και προετοιμασίας
Προνοητικότητα: Τα οφέλη της προετοιμασίας
Τεχνικές μαγειρέματος: Οι βάσεις για φαντασία και αριστουργήματα
Τέταρτο Κεφάλαιο - Συνταγές: Πρώτα η γεύση, και μετά η εικόνα
Σαλάτες: Ένα άπειρο πίατο στην Κρήτη
Απλές ιδέες για μεζέ και αγαπημένα εποχιακά πιάτα
Παράρτημα: Πηγές για τις πολιτισμικές και μαγειρικές παραδόσεις της Κρήτης
Διεθνείς πηγές για τις εργασίες συντήρησης, τα βιολογικά τρόφιμα και πληροφορίες για την ασφάλεια τροφίμων
Το βιβλίο μπορεί να αγοραστεί απευθείας απο το Blurb. Οι εισπράξεις του βιβλίου θα διατεθούν στις τρέχουσες πρωτοβουλίες των Crete’s Culinary Sanctuaries. Υπολογίστε 2 με 3 βδομάδες για παράδοση. Για έκπτωση σε μεγάλες παραγγελίες επικοινωνήστε με τον Ανδρεα στο CCS: andreas@cookingincrete.com
Η Nikki Rose είναι μια Ελληνο-αμερικανίδα επαγγελματίας σεφ-εκπαιδευτής και συγγραφέας που έχει φιλοξενήσει καθηγητές, φοιτητές, ερευνητές και δημοσιογράφους στην Κρήτη εδώ και πάνω από 14 χρόνια μέσω της δουλειάς της "Τελετές Κρητικής Κουζίνας" (Crete’s Culinary Sanctuaries). Το βιβλίο εστιάζει στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της Κρήτης.
Οι πηγές της πολυ-μελετημένης Μεσογειακής Διατροφής που χαίρει μεγάλης εκτίμησης προέρχονται από την Κρήτη. Η σεφ Rose, με τις πρωτοβουλίες της, αποδεικνύει ότι κρητική κουζίνα δεν είναι απλά μια δίαιτα, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που έχει πολλά να προσφέρει στη συνεχή επιδίωξη μας για μια υγιή και βιώσιμη προσέγγιση της διατροφής.
Σε αυτό το συνοπτικό βιβλίο, η Rose μοιράζεται πρακτικές για την εφαρμογή των ιδεών της κρητικής κουζίνας, όπου κι αν ζει κανείς. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές με πανέμορφες φωτογραφίες από γευστικούς θησαυρούς μέσα στο υπέροχο τοπίο του νησιού της Κρήτης.
Η Rose έχει λάβει πολλά βραβεία από το National Geographic, τα Ηνωμένα Έθνη και πολλές άλλες οργανώσεις για την επιτυχία της στην πραγματοποίηση γαστρονομικών ταξιδιών, βιώσιμου τουρισμού - βασισμένου στην τοπικότητα, που επικεντρώνονται στην επέκταση της έρευνας για την αειφορία.
Οι πηγές της πολυ-μελετημένης Μεσογειακής Διατροφής που χαίρει μεγάλης εκτίμησης προέρχονται από την Κρήτη. Η σεφ Rose, με τις πρωτοβουλίες της, αποδεικνύει ότι κρητική κουζίνα δεν είναι απλά μια δίαιτα, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που έχει πολλά να προσφέρει στη συνεχή επιδίωξη μας για μια υγιή και βιώσιμη προσέγγιση της διατροφής.
Σε αυτό το συνοπτικό βιβλίο, η Rose μοιράζεται πρακτικές για την εφαρμογή των ιδεών της κρητικής κουζίνας, όπου κι αν ζει κανείς. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές με πανέμορφες φωτογραφίες από γευστικούς θησαυρούς μέσα στο υπέροχο τοπίο του νησιού της Κρήτης.
Η Rose έχει λάβει πολλά βραβεία από το National Geographic, τα Ηνωμένα Έθνη και πολλές άλλες οργανώσεις για την επιτυχία της στην πραγματοποίηση γαστρονομικών ταξιδιών, βιώσιμου τουρισμού - βασισμένου στην τοπικότητα, που επικεντρώνονται στην επέκταση της έρευνας για την αειφορία.
For more info and book preview visit nikki's official web page at - Πληροφορίες και προεπισκόπηση κεφαλαίων του βιβλίου στην ιστοσελίδα: http://cookingincrete.com
Greek Source - Ελληνική Πηγή : http://www.flashnews.gr
No comments:
Post a Comment